Ideari

 
L'ideari son els fonaments en què es basen totes les decisions, actuacions i manera de fer d'una entitat. El d'Esplais de la Garrotxa és el següent:
 

Qui som Esplais de la Garrotxa?

Esplais de la Garrotxa som una entitat d’educació en el lleure, sense ànim de lucre, laica, apartidista, amb personalitat jurídica pròpia, basada en el voluntariat i oberta a tothom.
 

Com entenem Esplais de la Garrotxa l’educació en el lleure?

A Esplais de la Garrotxa entenem l’educació en el lleure com una part important de l’educació integral de la persona que complementa la rebuda per part de la família, l’escola i la societat.
 

Quina és la nostra metodologia de treball?

Eduquem a través de la intervenció en les relacions personals mitjançant VIVÈNCIES que permeten a l’infant i jove aprendre a fer i a sentir. Tot això dins un marc que potenciï VALORS de: convivència, solidaritat, cooperació, de respecte als altres i a un mateix, tenint en compte les diferències individuals, afavorint la inclusió i evitant la discriminació de qualsevol tipus (gènere, tendència sexual, religió, cultura, ideològica, etc.).
 

Com contribuïm Esplais de la Garrotxa en el desenvolupament dels infants i joves?

A Esplais de la Garrotxa volem que els infants i joves de la nostra entitat es converteixin en persones crítiques i autocrítiques, compromeses amb la societat i que coneguin, respectin i estimin la vida, la natura i el seu entorn.

 

En quin àmbit territorial actua Esplais de la Garrotxa?

A nivell local, treballem per establir vincles amb l’entorn afectiu dels infants i joves, així com amb tota la comunitat treballant per la cohesió social. També, fomentem el voluntariat i donem suport a l’associacionisme infantil i juvenil de la comarca.
A nivell nacional, Esplais de la Garrotxa ens definim com una entitat que estima Catalunya, la seva llengua, cultura i territori i treballem per una societat plural i intercultural.