Curs de monitor/a

El curs de monitor/a, és una formació que prepara l’alumnat per intervenir de manera educativa en activitats de lleure infantil i juvenil. El capacita per organitzar, dinamitzar i avaluar activitats de lleure infantil i juvenil en el marc de la programació general d'una organització, aplicant les tècniques específiques d'animació grupal, incidint explícitament en l'educació en valors i atenent les mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos.

Durada del curs:
Els cursos de monitors/es i directors/es de lleure infantil i juvenil compten amb una etapa lectiva i una etapa de pràctiques.

 

  • Durada del curs: 310 hores
  • Etapa teòrica: 150 hores
  • Pràctiques: 160 hores
Continguts organitzats en mòduls

La formació reglada d’aquests cursos està constituïda i organitzada en diversos mòduls que conformen la totalitat de l’itinerari formatiu.

Pel que fa al curs de monitor/a, aquest compta amb 4 mòduls:

  1. Processos grupals i educatius en el lleure infantil i juvenil. Actuar en processos grupals considerant el comportament i les característiques educatives de la infància i la joventut. 30 hores .
  2. Tècniques i recursos d’animació en activitats de lleure. Emprar tècniques i recursos educatius d’animació de temps lliure infantil i juvenil. 60 hores.
  3. Activitats d’educació de lleure infantil i juvenil. Organitzar, dinamitzar i avaluar activitats en el temps lliure infantil i juvenil. 60 hores.
  4. Pràctiques professionals no laborals de dinamització d’activitats de lleure educatiu infantil i juvenil. 160 hores.

Titulació

El Diploma de monitor/a d'activitats de lleure infantil i juvenil expedit per la generalitat de Catalunya inclou:

  • Certificat professional de dinamització d'activitats d'educació en el lleure infantil i juvenil.
  • Títulació educativa que inclou de forma completa la qualificació professional de dinamització d'activitats d'educació en el lleure infantil i juvenil.

 

Pròximament

 

Setmana Santa 2025

 

+ informació i inscripcions - Dia 2 de febrer del 2025

 

inscripcions no obertes

 

Si vols ser el primer/a en ser informat de les novetats del curs de monitor/a, pots omplir el següent formulari: