Formació

Fa més de 35 anys que a Catalunya es va formalitzar l’educació en el lleure. Com és ben sabut, monitors/es i directores/es, juntament amb infants, adolescents i joves són el màxim exponent d’aquest sector que engloba un conjunt d’iniciatives, moviments i experiències que es realitzen en el temps lliure amb una intencionalitat pedagògica, fora del currículum escolar i de l'àmbit familiar.

Des d’Esplais de la Garrotxa creiem molt important que els nostres monitors i monitores tinguin una formació completa i de qualitat que els permeti desenvolupar la seva tasca educativa amb una base sòlida. Alhora també volem que persones de fora l’entitat puguin formar-se com a professionals de l’educació en el lleure que puguin contribuir a una millor educació d'infants i joves. Per tot això, des de fa molts anys, organitzem anualment accions formatives

 

 

Cursos:

Curs de premonitor/a: formació que prepara l'alumant per intervenir de manera educativa en activitats de lleure infantil i juvenil. El capacita per dinamitzar activitats de lleure infantil i juvenil, aplicant les tècniques especifíques d'animació grupal incidint explicitament en l'educació en valors i atenent les mesures bàsiques de segurat i prevenció de riscos sempre supervisat per un major d'edat o un titulat de major rang.

 

Curs de monitor/a: formació que prepara l’alumnat per intervenir de manera educativa en activitats de lleure infantil i juvenil. El capacita per organitzar, dinamitzar i avaluar activitats de lleure infantil i juvenil en el marc de la programació general d'una organització, aplicant les tècniques específiques d'animació grupal, incidint explícitament en l'educació en valors i atenent les mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos.

 

Curs de director/a: formació que prepara l’alumnat per intervenir en tasques de coordinació d’equips en activitats de lleure infantil i juvenil. El capacita per planificar, organitzar, gestionar, dinamitzar i avaluar projectes de lleure educatiu dirigits a la infància i la joventut en tots els seus aspectes, i a representar-los internament i externament assumint la creació, el control i la dinamització dels equips de monitors/es.

 

Per poder obtenir el diploma de premonitor/a, monitor/a o director/a, s’ha de superar un curs que dependrà del títol que es vulgui adquirir. La possessió d'aquest títol autoritza, a la persona que l’assoleixi, exercir les funcions corresponents a premonitor/a, monitor/a i/o director/a de colònies, campaments, casals, rutes, camps de treball,... Des de l’entrada en vigor de l’Ordre BSF/196/2015, de 18 de juny, per poder realitzar els cursos de monitor/a i director/a, l’alumne/a ha de tenir els 18 anys complets. Mentres que el titol de premonitor, no regulat per l'ordre sinó per les diferents administracións municipals, el premonitor/a ha de tenir els 15 anys complerts.